За децата с диабет

102
За децата с диабет

Откриха Национален център за обучение на инсулинозависими

Над 3000 деца, болни от диабет, ще могат да получават безплатни консултации и ежедневни грижи в първия у нас Национален център за обучение на инсулинозависими младежи.

Той беше открит в Пловдив и освен на подрастващите, в него лекарите ще дават съвети и на родителите им. Центърът ще приема деца от цялата страна, предаде Нова телевизия.

Мариета е на 13 години и е едно от хилядите деца у нас, болни от диабет. Лекарите откриват заболяването й, когато е била петгодишна. Оттогава досега животът й е немислим без инсулина. Всяка сутрин се събужда с мисълта за него и спринцовката.

Мариета посяга към инсулина по 6 пъти на ден. В център за обучение на деца с диабет, освен занимания и спорт, всеки ден получава консултации с детски ендокринолог, невролог, офталмолог и диетолог.

До дни майка й ще заведе дело срещу Здравната каса за отпадане на критериите при изписването на аналогов инсулин, тъй като при някои от подрастващите той е по-ефикасен за лечението им, но е недостъпен заради административни изисквания.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиКоментари

Коментар: 4

1zqjay'"(){}:/1zqjay;9

Коментар: 3
1zqjay'"(){}:/1zqjay;9

Коментар: 2
Коментар: 1

  • 1

Добави коментар