За бирата и здравето

114
За бирата и здравето

Пивото не е причина за биреното коремче

Белгия ни приветства със свежа новина. В Брюксел се състоя шестият симпозиум "Бира и здраве", който събра уважавани учени от цяла Европа. Те потвърдиха, че умерената консумация на бира е съвместима със здравословния начин на живот.

Бирата винаги е страдала от лошия си имидж. Всеки я свързва с недобро здраве или бирено коремче. Европейските учени обаче разбиха всички митове, съобщи БНТ.

Те стигнаха до заключението, че в умерени количества бирата е не само здравословна, но също така намалява и риска от сърдечносъдови заболявания.Според Световната здравна организация, за умерена консумация се приема количеството от едно стандартно питие от 330 милилитра за жените и две стандартни питиета за мъжете.

Бирата съдържа силиций и етанол, които също така влияят изключително добре на костите и предпазват от загуба на костна маса.

А тютюнопушенето е основната причина за така нареченото бирено коремче. Пушенето тласка мазнините към корема. Най-вероятно това се дължи на хормона на стреса, който се освобождава, докато палим поредната цигара.Добави коментар