За аутизма с любов

58
За аутизма с любов

Родители призоваха за повече съпричастност

Да позволим на децата с аутизъм да водят пълноценен живот - този призив стотици граждани се включиха в кампаниите на Световния ден за информираност за аутизма.

Родители и неправителствени организации настояха държавата да полага повече грижи за малчуганите от аутистичния спектър, като им осигури достъп до масовите училища и детски градини. За да не прекарат живота си сами вкъщи, те имат нужда от малко съпричастност и помощ да развият талантите си.

За повече съпричастност и толерантност призоваха и във Варна, съобщи ТВ7. На празника в морската столица малчуганите с аутизъм показаха, че могат да се забавляват добре заедно с връстниците си от масовите училища и детски градини.

По данни на неправителствени организации 98% от децата с аутизъм са пренасочвани към помощни училища, като им е отказван прием в масовите учебни заведения и детски градини. Затова родители от Пловдив ще пишат протестно писмо до Министерството на образованието.

На празника под тепетата педагози, психолози и монтесори терапевти организираха разяснителна кампания за възможността за пълноценен живот с аутизъм.



Добави коментар