Яйце и мед лекуват гъбички по ноктите

1852
Яйце и мед лекуват гъбички по ноктите

Чесън ги унищожава за часове, сребърната вода - за дни

Гъбичките по ноктите и крака се предават от пряк допир със заразата. Те се развиват много добре в топла и влажна среда, каквато често пъти представляват ботушите и зимните ни обувки, които носим и през пролетта. Ако и те пропускат вода, средата за растеж на микозите е повече от идеална, посочва вестник "Монитор".

Отслабената имунна система също е благоприятна среда за развитие на гъбички от всякакъв вид, защото защитните функции на организма са по-уязвими след: боледуване и дългосрочен прием на антибиотици, стрес, безсъние, гладуване или нездравословно хранене. По правило те се лекуват с антибиотици. Съществуват обаче и народни средства, които се справят отлично с тях, като така се избягват силните лекарства.

Един от ефикасните начини е с яйце. Към него се прибавя 1 супена лъжица олио, 70-процентна оцетна киселина и 2 супени лъжици демитилфталат. Всички това се смесва добре така, че да се получи крем. Нанася се върху ноктите на краката и се увиват с найлон, а върху тях се обуват чорапи. Спи се с компреса. На сутринта чорапите и найлоните се отстраняват, ноктите се изтриват със салфетка. Омекналите нокти се изрязват. Десет-дванадесет процедури са достатъчни, за да бъдат унищожени гъбичките окончателно без скъпи препарати. По време на лечението ноктите се изрязват, доколкото е възможно. Целта е заедно с терапията да израснат и нови.

Ябълковият оцет е отлично средство в борбата с микозите. За целта обаче се спрете или на домашен оцет, или на био ябълков оцет. Това ще гарантира полезните му качества. Той е полезен заради високата киселинност, която стопява гъбичните микроорганизми. Напоете с оцет тампон или памук – какво ви е налично и го притиснете върху засегнатите участъци, стойте така колкото ви позволява времето. Може да закрепите стабилно компреса, да обуете чорапи и да пренощувате така. Ако нощуването не е удачен за вас вариант, може да опитате следното: в леген разпределете равни количества топла вода и ябълков оцет. Не го пълнете до горе – достатъчно е да покрие ноктите ви. Дръжте краката или ръцете си накиснати около 20-30 минути, след което подсушете добре. За по-сигурен ефект е препоръчително ябълковият оцет да е натурален или дори приготвен в домашни условия.Екстрактът от чаено дърво е сравнително достъпно – може да го намерите в повечето аптеки. А то е известно със своите антисептични свойства. Напоете памук или капнете 2-3 капки върху засегнатите нокти. Втрийте добре – все едно правите масаж на нокътя и кожата около него.

Йодът е старо и изпитано дезинфектиращо средство. Сред многобройните му приложения е и това при гъбички по ноктите. Една или две капки са достатъчно количество, с което да намажете болните нокти – сутрин и вечер по възможност. Резултатът от неговото действие е парене и щипане в умерени граници, понякога дори лека болка. Но това също е и гаранция, че се бори с инфекцията.

Сребърната вода, освен че подсилва имунната система и служи за дезинфекция на водата и съдовете в домакинството, е резултатна и при лечение на гъбични инфекции по ноктите. Напоете памук или марля със сребърния разтвор и натрийте засегнатите места – два до три пъти дневно.

Чесън е отличен метод в борбата с гъбички, проблем е острата му миризма. Ако нямате нищо против да тествате ефикасността му срещу гъбичките, ето как да процедирате: разрежете една скилидка на две, стиснете я, така че да излезе сокът и непосредствено след това натрийте болните нокти с нея. Оставете да престои от двадесетина минути до половин час и отмийте.

Добави коментар