Време за имунопрофилактика

124
Време за имунопрофилактика

Преди тръгването на ясла и детска градина

Повече витамини и белтъчна храна са ключът към силния имунитет на децата, напомнят педиатри. Дни преди масовото тръгване на ясла и детска градина лекарите дават съвети как да предпазим децата от често боледуване.

Вече е време за профилактика на децата, които тръгват на ясла и детска градина, предупреждават лекарите. Масовата практика - все повече малчугани се разболяват по няколко пъти в сезон. За тях е задължително да се прилагат ваксини и имуностимуланти.

Не съществува медикамент или група медикаменти, които могат да решат проблема за едно дете, което боледува често и затова ние най-често предлагаме подход, който включва различни имуностимуланти или хранителни добавки, разказа за Нова телевизия д-р Слави Филчев.

В този случай обаче консултацията с лекар е задължителна. И още - не трябва да рискуваме с имуностимулантите преди да сме проверили произхода и състава им.

Освен с препарати - можем да повишим имунитета на детето със спорт и силна храна. Затова медиците препоръчват - колкото и да са полезни, пресните плодове и зеленчуци не трябва да изместват месото и млечните продукти в менюто на децата.Добави коментар