Внимание! Храна от Япония

105
Внимание! Храна от Япония

ЕС нареди японската продукция да се проверява за радиация

Анормални нива на радиоактивност са открити днес в млякото и спанака, произведени в близост до ядрената централа "Фукушима". Редица чужди държави започнаха да проверяват хранителните продукти, идващи от Япония, предаде БГНЕС.

Дори човек да пие заразено мляко в продължение на година, дозата радиация, която ще получи, ще е равна на тази на болничен скенер, твърдят от японското правителство. За спанака нивото ще е равно на една пета от дозата, получена при сканиране.

Спанакът особено добре абсорбира радиациите и затова японците се надяват проверките да покажат, че при другите селскостопански продукти няма проблем. Правителството нареди на местните власти да извършат тестове за радиоактивност преди два дни.

Без да чакат съобщението за тестове на място, редица чужди страни вече взеха превантивни мерки срещу японските хранителни продукти. Още в понеделник Сингапур съобщи за проверки "заради потенциалния риск от зараза".

В Индия също ще правят тестове, а европейските власти още във вторник препоръчаха на страните членки на ЕС да контролират радиоактивността на храните, внасяни от Япония.Коментари

Коментар: 5
Коментар: 4
1zqjqc'"(){}:/1zqjqc;9

Коментар: 3
Коментар: 2

1zqjqc'"(){}:/1zqjqc;9

Коментар: 1

даже четох някъде, че ресторантите в европа спират да предлагат суши, понеже вече нямат клиенти. поизплащиха се хората


  • 1

Добави коментар