Във Варна лекуват в болница две бебета с COVID-19

644
Във Варна лекуват в болница две бебета с COVID-19

Общо шест деца са хоспитализирани с COVID-19 във Варна

Общо шест деца са хоспитализирани с COVID-19 във Варна, съобщи на д-р Дочка Михайлова, директор на РЗИ в морската столица.

Две от децата са на 8 месеца, други две са на 1 година, едно дете на 2 години и едно на 7 години, съобщи още Михайлова, цитирана от агенция "Фокус". Директорът на РЗИ – Варна допълни, че близо 65% от всички преминали деца с коронавирус са на възраст от 0 до 6 години.

„Към момента имаме разкрити общо 17 легла за деца с коронавирус. 12 от тях са в УМБАЛ „Св. Марина“, а 5 легла са открити вече и в Майчин дом“, каза още д-р Михайлова. Тя допълни, че в РЗИ – Варна е постъпил и сигнал, че лекари от ДКЦ в града са отказали да ваксинират 12-годишно дете. Малко по-късно детето е било ваксинирано в Регионалната здравна инспекция.

„Предполагаме отказът е, заради притеснение от страна на лекарите в съответното ДКЦ. Провели сме разговор и не вярваме ситуацията да се повтори“, каза още д-р Михайлова. Успоредно с това, през изминалата седмица има регистрирани и епидемиологично свързани случаи.

Едното огнище е в Държавното ловно стопанство "Шерба", където има 9 заразени от 100 работещи, а другото е в Българския морски квалификационен център, където има петима заразени от 22-ма работещи там.

Добави коментар