Варненчета с психични разстройства

76
Варненчета с психични разстройства

Най-честата причина е в семейсвото

Изследване на децата от предучилищната възраст във Варна показва, че 27% от тях имат нервно-психични разстройства. Това съобщиха от Районната здравна инспекция в града.

Най-често причините са в семейството, неправилен възпитателен подход от родителите и нерационален дневен режим, съобщи bTV.

Почти половината от децата се страхуват от тъмнината. Натрапчива фобия от животните имат около 36 на сто от момчетата и 78.6 процента от момичетата.

Страх и нежелание да посещават детската градина или подготвителните групи в училище проявяват една трета от малчуганите. Над 28 на сто от тях имат някакви поведенчески кризи. Изследването показва още, че около една трета от децата трудно общуват с възрастни хора.

Напрежението често води до нарушения на съня. Неспокойно спят 37.5 на сто от момчетата и 42.8 процента от момичетата. Повече от една трета от децата проявяват някакъв вид протестни реакции, като най-честата форма е негативизмът.

Резултатите от проучването показват, че 16.6 на сто от малчуганите прибягват често до агресивни действия. Повече от половината анкетирани споделят, че в техните групи много рядко се бият и обиждат.

Според анкетата само 2.7 на сто от майките и 5.5 процента от бащите се включват в игрите на децата си.Коментари

Коментар: 1

ako se provede izsledvane v cqlata strana 6te se okaje 4e v balgariq vsi4ki deca stardat ot psihi4ni raztroistva.... taka e kogato roditelite ne obra6tat vnimanie na decata si ... ili nqmat vreme ot rabota.... ve4noto opravdanie...


  • 1

Добави коментар