Варицела в градината?

178
Варицела в градината?

Ще се разболее ли детето или не?

Пред много родители стои въпросът какъв е рискът, ако в детската градина има случаи на варицела и дали тяхното дете ще се разболее. Кривата на заболеваемостта през миналата година ясно показва, че не може да се предвиди кога ще отшуми варицелата в детската градина.

При всеки нов случай на болно дете следват нови критични 20 дни за тези, които още не са изкарали шарката, съобщи Нова телевизия. Успокоението за родителите е, че в ранната възраст болестта най-често протича леко.

Доцент Мангъров от столичната инфекциозна болница изрично коментира като грешна стратегията на някои родители нарочно да водят децата си при болни приятелчета, че да изкарат варицелата, докато са още малки.

Усложненията могат да доведат до пневмония и енцефалит. Вероятността от тежко боледуване обаче е много по-голяма при възрастните.

Доцент Мангъров отбелязва също, че само десетина процента от днешните родители не са изкарали варицела. И още не е казано, че на никой не може да му се размине.Коментари

Коментар: 1

Варицелата няма как да ни отмине, каквото и да правим. По-добре да я изкарат, докато са по-малки, защото протича по-леко. Аз я карах на 30 години с първата ми дъщеря. На нея й мина за два часа, аз се мъчих цяла седмица и даже пих антибиотик.


  • 1

Добави коментар