Вълшебни мечета

75
Вълшебни мечета

Помагат на болните деца

Дете на 1,5 години беше спасено след тежък перитонит в Клиниката по детска хирургия на Университетска болница "Св. Георги" в Пловдив. Малкият Лъчезар беше в много тежко състояние и имаше вероятност да не оживее, съобщи за Дарик радио началникът на клиниката доц. Пенка Стефанова.

По думите й, една от тайните на успешните операции са специалните плюшени мечета, които помагат на децата да се възстановят бързо. Вълшебното мече беше първото нещо, към което посегна Лъчезар, след като мина упойката, разказа майката Елка. Тя е убедена, че играчката е помогнала на детето да понесе по-лесно операцията и лечението.

Лъчезар е от Златоград. Преди 3 седмици майка му Елка го завела по спешност в детското отделение в града със симптоми за инфекция и повръщане. Било му назначено антибиотично лечение.

Два дни по-късно детето не се подобрило и било забелязано подуване в корема. Лекарите изпратили майката и малкия Лъчезар в Инфекциозното отделение на Смолянската болница. След преглед от специалисти те били насочени към Клиниката по детска хирургия в Пловдив, където поставили диагнозата "тотален перитонит" и оперирали детето.

Две седмици по-късно Лъчезар вече играе свободно и заедно с майка си очаква да бъде изписан до дни, съобщи Дарик радио.Добави коментар