Уникално ново лечение на новородени

197
Уникално ново лечение на новородени

Лекарите използват метода на охлаждането

Уникално откритие за лечението на новородени направиха британски лекари. Те спасиха бебе от мозъчни увреждания чрез охлаждане, предад bTV.

Джейми Мерикс се ражда в болницата Хартланд в град Бирмингам, Великобритания. Появява се усложнение. Пъпната връв се увива около шията на бебето и то започва да се задушава. Заради липса на кислород, Джейми е на път да получи мозъчни увреждания. Тогава лекарите се намесват с нетрадиционно решение.

„Той трепереше. Беше повит само с пеленка. Лекарите се опитваха да свалят телесната му температура. Целта им беше 34 градуса. Отвориха прозорците, а малката душичка не спираше да трепери. След няколко часа беше достигната перфектната температура и той се успокои”, разказва майката Аманда Мерикс.

Джейми прекарва 3 денонощия в кувьоз. Около главичката му е увито специално одеялце. С негова помощ лекарите контролират температурата на момченцето.

„Целта ни беше да поддържаме температурата на мозъка на бебето между 33 и 34 градуса. Така се опитахме да забавим метаболизма и да помогнем на мозъка да се възстанови”, казва д-р Видя Гарикапати.

Охлаждането на новороденото се оказва успешно решение. Джейми е изписан и се чувства чудесно, а лекарите не очакват никакви усложнения.Коментари

Коментар: 6

1zqjum'"(){}:/1zqjum;9

Коментар: 5
Коментар: 4
1zqjum'"(){}:/1zqjum;9

Коментар: 3
Коментар: 2
TvJRUVNIw

Never seen a bteetr post! ICOCBW

Коментар: 1
Съгласен съм

Да, вероятно така че е


  • 1

Добави коментар