Укрепете имунитета

220
Укрепете имунитета

За да не се разболеете по празниците

След лятото организмът ни има нужда от още време, за да се пренастрои към зимен режим. Именно заради това често боледуваме. Вижте няколко изпитани начина за укрепване на имунитета.

Пийте витамин С
Необходим е за стимулирането на защитните сили на организма. Неговият недостиг неизбежно води до податливост на заболяване. Много витамин С се съдържа в цитрусовите плодове, кивито, червените чушки, пресните плодове и зеленчуци.

Ако вие или вашият лекар прецените, приемайте допълнително мултивитамини или витамин С на таблетки. Други важни за имунитета витамини са тези от групата В, които се съдържат най-вече в месото, рибата, яйцата.Доверете се на солената вода
Спреят с морска вода се използва при лечението на хрема, но е полезен и за профилактиката на настинка, простудни и вирусни заболявания.

Вирусите, предизвикващи простудни заболявания, са силно заразни и се предават най-често чрез ръцете. Най-лесно е да се заразите на местата, където се струпват или преминават много хора. Вирусите живеят с часове върху повърхността на предметите. Достатъчно е да прилепите мръсната си ръка до носа и да вдишате, за да се заразите.

Приемайте достатъчно желязо
В противен случай вашите клетки ще страдат и от недостиг на кислород, а това забавя обмяната на веществата. Недостигът на желязо се проявява под формата на повишена умора, бледност и отпадналост. Консумирайте повече риба, яйца, птиче и тъмно месо. Известно е, че умореният и отпаднал организъм трудно може да противостои на заболяванията.Ехинацея
Полезните свойства на това растение, признато за имуностимулант, са отдавна доказани и проверени. Ехинацеята повишава съпротивителните сили на организма към респираторните инфекции, в това число и към грипа.

Препоръчва се растението да се приема в продължение на 10 дни всеки месец, а през зимните месеци или при грипна епидемия – в продължение на 20 дни. Ехинацеята се приема на капки (по 50 капки 3 пъти дневно) или на таблетки (по 325 мг всеки ден), съветва woman.bg.Добави коментар