Ученикът с диабет

145
Ученикът с диабет

Да направим живота им нормален

Захарният диабет е от болестите на съвременния живот. Много често при децата той е наследствен, но може да се развие и в резултат на стрес. Детският диабет е от първи тип и лечението е чрез инжектиране на инсулин.

Децата със захарен диабет не са по-лоши ученици. За да имат необходимия училищен комфорт, техните учителите и съученици е добре да бъдат уведомени за тях, че имат диабет.

Така всички в класа ще бъдат наясно защо техният съученик или съученичка си носи закуска и обяд от къщи, и защо в час си взима бучка захар или излиза по време на час за кратко.Децата с диабет се нуждаят, освен от трите основни хранения, и от закуски между тях, посочва bTV. По отношение на физическото натоварване учителят по спорт знае и няма да ги включи в бягане на 800 м, например, но останалите спортни игри, лека атлетика и гимнастика са чудесни за всяко дете.

Налага се да си проверяват кръвната захар с глюкомер и сами да си инжектират инсулин. Затова, когато това се знае и се прояви нужната толерантност към тях, ученическият им живот ще върви нормално, въпреки диабета.

Още за децата и диабета можете да прочетете тук.Добави коментар