Трикове за меко падане

89
Трикове за меко падане

Пача и авокадо възстановяват счупените кости

Студ и ледена пързалка по тротоарите . най-тежките счупвания на ключиците и подбедрицата са точно в такова време, сочи практиката на травматолозите от „Пирогов”. В такива дни се случва през спешния кабинет там за денонощие да преминат 200-300 човека. За да не сте един от тях, лекарите препоръчват няколко трика за меко падане, които могат да предотвратят тежките счупвания, неприятните натъртвания и събуждането на стари костно-ставни травми в резултат на изкълчвания.

Към фрактури са склонни особено възрастните хора, чиято плътност на костите е по-слаба. На улицата те трябва да са със стабилни боти или ботуши с добре оформени грайфери. Ако подметките не са много релефни, дискретното залепване на изолирбанд в различни посоки, ще намали хлъзгавостта им. Носенето на багаж, особено в двете ръце, по време на поледица е твърде рисковано, тъй като нарушава баланса на тялото.

Вижте още: Китаец спаси дете с моп (видео)

За да се предпазим от падене, трябва да правим малки крачки с леко свити колене, съветва вестник "Монитор". Ръцете да висят свободно, за да са от помощ при запазването на равновесието. Така че избягвайте затоплянето им джобовете – сложете си топли ръкавици. Дамските чанти е добре да се носят на дълга каишка препасани през рамо.

Да се пада без травма е истинско изкуство, което се изучава в театралните факултети. Обикновено при падане полагаме ръцете си напред. Ето защо фрактурите са най-често на китката и засягат лъчевата кост, понякога в травмата са въвлечени сериозно и сухожиията. Възстановяването на китката е трудно и продължително. Правилно е да се пада настрани, като подпирането стане с предраменната част на ръката, леко свита в лакътя, за да се предотврати тежестта на удара. Главата на тазобедрената кост е другото уязвимо място при падане на задните части. Затова при подхлъзване назад свийте коленете към гърдите и отново наклонете тялото настрани, за да предпазите гърба, таза и главата.

Натъртеното при падане минава по-бързо, ако се наложи със студено месо. Компресът е 15-20 минути. Ако сте счупили кост, докато сте още с гипс или шина, наблегнете на пачата, авокадото, сушената риба с костите, сусамът и тиквените семки. Тези продукти подпомагат зарастването, тъй като са богати на фосфор и калций. Ако имате тромби, ограничете яденето на червено месо, докато те отшумят.Добави коментар