Трикове за лечение на херпес от народната медицина

202
Трикове за лечение на херпес от народната медицина

Херпесът се появява заради стрес, слаба имунна система и уплаха

Устният херпес и най-често срещаната форма на вирусна инфекция. Сред причините за появата му са стрес, слаба имунна система и уплаха, посочва Дарик радио. Обикновено той изчезва сам до две седмици, но в народната медицина съществуват методи, които могат да ускорят заздравяването. Ето кои са те :

1. Сода за хляб

Излейте в съд ½ чаша вода и изчакайте докато кипне. Добавете една супена лъжица сода, разбъркайте и свалете от котлона. Потопете памучно тампонче в течността и го поставете върху херпеса. След като то изстине, повторете процедурата.

2. Чесън

Чесънът е универсална съставка във всички бабини рецепти. Настържете го и го поставете директно върху херпеса. Оставете го за около 10 минути, а след това изплакнете с топла вода. Ако намажете херпеса веднага след като се появи, е възможно да изчезне до края на деня.

3. Змийско мляко

Змийското мляко има болкоуспокояващо и противовъзпалително действие. За лечение на херпес се използва сока на растението, който се съдържа в корена му и отчасти в стеблата и листата му. Необходимо е само да намокрите памук със сока и да намажете раничките.4. Чаено дърво и зехтин

Смесете 2 чаени лъжички зехтин и и 4 капки масло от чаено дърво. Потопете малко памуче в сместа и намажете херпеса. Добре е да повтаряте процедурата по 4 пъти на ден. Чаеното дърво има антисептични и антивирусни свойства, които помагат за по-бързото възстановяване.

5. Ябълков оцет и мед

Тъй като появата на херпес може да се дължи на слаба имунна система, съчетаването на мед и ябълков оцет води до засилването й. Медът е уникално средство, което се бори с различни видове болести. Ябълковият оцет от своя страна съдържа много витамини, минерали и аминокиселини. И именно затова е известен като натурален антибиотик, който убива бактериите и инфекциите.

Добави коментар