Трикове срещу пролетна умора

121
Трикове срещу пролетна умора

Ето как да се наслаждаваме на слънчевите дни, а не да ги проспиваме

Пролетната умора е термин, който описва чувството за понижена енергия, замаяност и умора в края на зимата и началото на пролетта. Подобно на зимната депресия и пролетна умора може да бъде причислена към т.нар. сезонни афективни разстройства. Едва ли има човек, който поне веднъж в живота си да не е изпитвал дискомфорта от пролетната умора, но хубавата новина е, че има няколко бързи и лесни начина за справяне с нея.

Отпадналост, апатия, друг път раздразнителност, слаба концентрация - това са най-честите симптоми на пролетната умора. Най-много обаче се откроява сякаш сънливостта. И да си го кажем - не е най-приятното нещо на света. Навън светът се събужда, разцъфва. Слънчевите дни най-накрая се връщат обратно, а ние... нямаме сила за тях. Какви са обаче начините за превенция на умората и трикчетата, които всеки от нас може да приложи? За тях ни разказва Наталия от Natali’s Beauty, заедно със специалната й гостенка - първата утвърдена жена дрифт пилот в България – Ива Русинова.

Свежа храна

Свежа, питателна, зареждаща ни с енергия храна. Богата на витамини, което моментално включва плодове и зеленчуци в големи количества и ограничавайки до колкото можем простите захари и мазнините. Е, някое и друго парченце шоколад никога няма да ни навреди, разбира се.Кафето

Има ли умора, има и кафе. А има ли кафе - идва настроението. Сутрешното кафе освежава, зарежда и вдъхновява за всичко, което предстои през деня.

Разходки на слънце

Много хора си мислят, че като са уморени физическата активност може само да доизцеди силите им, но истината е, че колкото повече се движим, толкова повече повишаваме тонуса си. Ето защо препоръчваме много разходки на слънце, за да хванем един приятен здравословен тен, да се запасим с енергия, а и да повишим поизчерпаните депа на витамин Д.

Ново хоби

Колкото повече енергия и вълнение влагаме в това, с което се занимаваме, толкова по-тонизирани и дейни се чувстваме. Ако нямате хоби, сега е моментът да си намерите такова. Ако дните ви са изпълнени с еднообразие, разчупете рутината и намерете нещо ново, за което да горите.

Добави коментар