Три растения, които прочистват въздуха в детската стая

795
Три растения, които прочистват въздуха в детската стая

И още няколко решения, които ще свършат работа

Повечето от нас живеят в замърсената среда на града. Това се отразява пряко върху здравето на цялото семейство, а също така и на децата.

Ако искате да се преборите с вредните вещества, които ни заобикалят отвсякъде, можете да се доверите на силата на стайните растения.

Днес ще ви запознаем с няколко от тях – топ 3 на най-ефикасните растения, които прочистват въздуха от фолмалдехида, толуола и други токсични вещества.

Взимаме ги от книгата на холандския цветар Ян Ван Дер Неер, който си е направил труда да систематизира растенията по степен на ефикасно почистване на въздуха от 0 до 10.

1. Палма РАПИС

Индекс на ефективност: 8,5

Прочиства от: амоняк и летливи съединения

Тази декоративна палма изисква минимум грижи. Трябва обаче редовно да я поливате. Има два вида – висока и ниска. За дома си можете да изберете втория вариант. Обича полусянката и стайната температура.

2. ХРИЗАЛИДОКАРПУС  (златноплодна палма)

Индекс на ефективност: 8,5

Прочиства от: формалдехид, трихлоретилен, бензол

Тази палма обича слънчевата светлина. Идеална е за дом с изложение на юг. През топлите месеци на годината изисква повече поливане. През зимата – на 2-3 дни.

3. ХАМЕДОРЕЯ

Индекс на ефективност: 8,4

Прочиства от: формалдехид, трихлоретилен, бензол

Предлага се в няколко вида. Най-некапризната е изящната Хамедорея. Тази палма обича да бъде и на светло и на полусянка. Отлично се развива дори при изкуствено осветление.

Ключово е да поддържате висока влажност на въздуха. Често я пръскайте с пулверизатор.

 

В списъка на холандския цветар присъстват още: Драцена, Шефлера, Спатифилум, Бръшлян и др. Добави коментар