Три болници в столицата приемат деца с коронавирус

230
Три болници в столицата приемат деца с коронавирус

Дете с коронавирус и усложение може да бъде прието за болнично лечение чрез спешно повикване на тел. 112 и транспортиране от медицинските екипи на центровете за спешна медицинска помощ до болница

Три са болниците в София, които приемат деца с коронавирус и усложнения от него - Инфекциозна, Педиатрията и "Пирогов", предаде Dariknews.

Това са уточнили от здравното министерство след въпроси на родители. По информация на институцията към момента няма недостиг на легла за деца в тези болници.

Проверка на Dariknews.bg показа, че в Педиатрията са отделили 10% от капацитета си за COVID пациенти - това са 11 легла. В детските отделения на Окръжна, Александровска и Втора градска болница не се приемат деца с коронавирус.

Дете с коронавирус и усложение може да бъде прието за болнично лечение чрез спешно повикване на тел. 112 и транспортиране от медицинските екипи на центровете за спешна медицинска помощ до болница.

От здравното министерство уточняват, че основните стъпки и поведение при хоспитализация на пациенти с коронавирусна инфекция, са в зависимост от тежестта на спешното състояние. Чрез медицински триаж всички пациенти, включително децата, се категоризират от специалисти и се насочват към лечебни заведения.

Добави коментар