Топ 5 продукта срещу хипертония

1470
Топ 5 продукта срещу хипертония

Овладейте високото кръвно с натурални средства

Съществуват доста достъпни храни, които са способни да се преборят с артериалната хипертония.

Ако вашите показатели за кръвното са по-високи, отколкото ви се иска, трябва да започнете да водите здравословен начин на живот, като включите в менюто си няколко полезни храни.

Картофи

Учените са открили, че съдържащите се в картофите вещества – кокоамини, могат да понижат кръвното налягане и да лекуват хипертония. За да не се разрушават тези полезни вещества в процеса на термична обработка, картофите трябва да се варят или готвят на пара.

Млечни продукти


Тези от вас, които ежедневно включват в менюто си 1 порция млечни храни, понижават с 11% риска от развитие на хипертония, сравнено с хората, които само от време на време консумират кисело мляко.

Сок от цвекло

Суровият сок от цвекло в качеството на средство срещу хипертония се приема в съчетание с мед. Друг начин е да се комбинира със сокове от моркови и хрян.

Съотношението трябва да бъде 1:1. Ефектът на понижаване на кръвното налягане се обуславя от уникалното съчетание от витамини, микроелементи, аминокиселини и минерални соли.

Какао


Германски изследователи от Кьолн са стигнали до извода, че какаото по-ефективно понижава кръвното налягане, отколкото чаша чай. Те са доказали, че консумацията на какао е способно да намали риска от възникване на инсулт и сърдечни пристъпи с 10-20%.

Фасул
Черен, бял, тъмносин, зелен – той съдържа много целулоза, магнезий и калий. Това са вещества, които са необходими за понижаване на артериалното налягане и поддържане на работата на сърдечно-съдовата система.Добави коментар