Термометрите не мерят правилно

141
Термометрите не мерят правилно

Някои се продават незаконно

Откакто Европейската комисия забрани продажбата на живачни термометри, все повече хора се оплакват, че новите електронни уреди не измерват правилно телесната температура.

Оказва се, че не всички термометри на пазара се продават законно. Екип на ТV7 във Варна си купи електронен термометър от магазин за домашни потреби. При него липсва задължителното упътване на български език.

Няма го и четирицифреният код, който удостоверява, че мери вярно. Oплаквания има и от термометрите с СЕ-маркировка - европейският знак, който би трябвало да гарантира, че мерят в рамките на стандартните отклонения.Според фармацевтите, проблемът тук не е в термометрите, а в начина им на употреба. Електронният работи по различен начин от живачния, а малцина знаят как да боравят с него.

За да сте по-сугирни, че работите правилно с електронния си термометър, фармацевтите препоръчват да не мерите температурата си под мишницата, а под езика. За да не попадате на ментета, задължително проверявайте и маркировката.

Ако имате съмнения, може да сезирате Изпълнителната агенция по лекарствата или Българския метрологичен институт.Коментари

Коментар: 1
Против

Наскоро установич че наистина на измерват правилно температурата ..Под езика го слагам и зная кога да го махна (когато си даде сигнал )зная как да борява с него ....показвами температура 36.6 след 2 минути показваше 36.9 .5 минути по късно си я премирих с живачния и беше 36.4 ..


  • 1

Добави коментар