Тази хавлия чиста ли е?

173
Тази хавлия чиста ли е?

Най-вероятно - не

Някои от вас вероятно чакат хавлията им в банята да замирише лошо, за да я сменят и пъхнат в пералнята. Оказва се, че най-доброто нещо, което можете да придобиете като навик, е да перете хавлиите след 3-5 използвания.

Лорън Хил обяснява защо. При всяко използване на хавлията оставяте мъртви кожни клетки по нея. Тези мъртви клетки се натрупват във тъканта на хавлията. С течение на времето кожните клетки се натрупват и натрупват, а на вас хавлията ви изглежда все още чиста. Но не е, нали?Хил съветва да перем хавлиените кърпи след 3-5 ползвания. Забележете, че не казваме на всеки 3-5 дни. Това наистина е максималното време, за което една хавлия става негодна за използване.

Друг момент с хигиената, който трябва да отчетете, е свързан с намокрянето й. Когато сушите дрехите си с хавлията, цялата вода отива в тъканта. Докато съхне обаче, и ако въобще успее да изсъхне от днешния душ до утрешния, хавлията се превръща в идеална среда за развитие на бактерии и други микроорганизми.В заключение ще ви дадем съвет в случай, че перете веднъж седмично. При такава система за справяне с прането ще са ви нужни повече хавлии. Вземете си повече, един дом винаги е „отворен” за нови, меки хавлиени кърпи!

А тъй като коледните празници наближават, защо да не се снабдите с хавлии с коледни мотиви? На това се казва истинска украса и 100 % добро настроение!Добави коментар