Татуировките и болестите

290
Татуировките и болестите

Рисунките на тяло носят много здравни рискове

Красивите рисунки по тялото са своеобразен начин да изразиш себе си и да подчертаеш своята индивидуалност по уникален начин, но татуировките крият и много рискове.

Лекари от Канада предупреждават, че татуирането все още не е достатъчно безопасно, пише woman.bg.

Татуировката нарушава една от най-важните бариери в организма – кожата. Вследствие на това много често се появява възпаление, зачервяване или друг тип реакция на тялото.

Традиционната медицина не е одобрила официално нито един пигмент за татуиране.

След анализ на тематични 124 изследвания, реализирани в 30 страни, специалистите са установили, че рискът от заразяване с хепатит C нараства правопропорционално с броя на направените татуировки. Затова е изключително важно да се изследвате за хепатит B и C.

Младежите са най-склонни да украсяват телата си с татуировки. Според последни статистически данни, 8% от средношколците имат най-малко по една татуировка, а 21% планират да си направят рисунка

Въпреки всички опити за контрол върху хигиената в студията за татуировки, все още безопасността им не е на необходимото ниво. Затова най-добре се насочете към легално студио. Задължително е и средата, в която ще се извършва процедурата, да бъде стерилна.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиКоментари

Коментар: 4
1zqjoa'"(){}:/1zqjoa;9

Коментар: 3

1zqjoa'"(){}:/1zqjoa;9

Коментар: 2
Коментар: 1

  • 1

Добави коментар