Свързани ли са бабите и затлъстяването при децата?

180
Свързани ли са бабите и затлъстяването при децата?

Да!

По статистика всяко трето дете на възраст 3 години, което е било под грижите на своите баба и дядо, е страдало от затлъстяване.

Изследването е обхванало 9 000 английски семейства. То показва, че възпитанието, което бабите дават на децата, се отразява на последните и в бъдещ план.

Ако по-рано стремежът да се нахранят децата с калорична храна е позволявало да се избегне гладна смърт
, то днес такава заплаха вече не съществува. Поради това всички старания от страна на бабите и дядовите се оказват не само безсмислени, но и опасни.

Изследването показва, че често проблемът се крие в това, че бабите и дядовците не знаят какво е здравословно хранене. Освен това възрастните хора водят слабоподвижен начин на живот. Това обяснява факта, че те не могат да осигурят на своите внуци високо ниво на физическо натоварване.

В качеството на експеримент учените са сравнили теглото на 3-годишни деца, които са били възложени на грижите на своите баби. Друга група е била възпитавана от собствените им родители.

Оказало се, че при 23,6% от децата е налице излишно тегло.

Сред децата, възпитавани от бабите им, процентът на пълните деца е 26,2%, докато в другата група – тези, които живеят с родителите си, - 22,9%.


Изводът?


Съгласно заключенията на учените когато бабите възпитават, рискът от затлъстяване е по-висок с 31%.Добави коментар