Студените крака сигнализират за болест

20
Студените крака сигнализират за болест

Студените крака могат да показват съдови и неврологични заболявания

Студените крака могат да показват съдови и неврологични заболявания, заяви неврологът Ирина Ляскина в интервю за Channel Five.

Тя съветва да се подложите на медицински преглед, ако това състояние не е свързано с обстоятелства като плуване в студена вода или пребиваване на студено продължително време, според БГНЕС.

“Студените ходила могат да са проява на заболявания като болестта на Рейно или полиневропатия от различен произход: захарен диабет, прекомерна консумация на алкохол, хронична интоксикация с тежки метали, съпътстващи чернодробни и бъбречни заболявания”, каза Ляскина.

“Не носете тесни обувки, избягвайте да купувате обувки от изкуствени материали. Трябва също да тренирате кръвоносните съдове на крайниците: контрастен душ сутрин и топла вана с морска сол преди лягане”, съветва лекарят.

Ляскина съветва да включване в менюто си протеинови храни, пилешко, бобови растения, да увеличим консумацията на зеленчуци и плодове и да използваме мултивитамини през студените месеци от годината.

Болестта на Рейно е пароксизмално патологично състояние на кръвоносните съдове, което се проявява чрез вазоспазъм и нарушено артериално кръвоснабдяване на крайниците, носа, брадичката и ушите.

Добави коментар