Студени крака?

80
Студени крака?

Защо от това страдат само жените?

Британски учен установи защо жените имат по-ниска телесна температура от тази на партньорите си и съответно защо възникват споровете каква да бъде температурата у дома и колко да се засилва парното.

Марк Нютън, изследовател от Университета в Портсмът, установи, че жените са по-чувствителни към ниските температури, но заедно с това по-добре съхраняват топлината на тялото, пише "Хералд сън".

"У жените има по-равномерно разпределение на слоя от мазнини в тялото, а кръвта съответно може да се преразпределя към основните органи. Успоредно с това на жените им трябва по-ефективна технология за поддържане на вътрешната температура на тялото, все пак при тях масата от мазнини и мускули е по-ниска от мъжете", пояснява ученият.

Той изтъква, че именно състоянието на нашите крайници определя доколко се чувстваме студени или замръзнали. И макар при жените вътрешната температура на тялото да е по-висока средно с 0.4 градуса от мъжете, температурата на ръцете им е с 2.8 градуса по-ниска, пише БГНЕС.Добави коментар