Студът сковава ставите

106
Студът сковава ставите

Преохлаждането отслабва имунната система

Есенното понижение на температурите често възпалява и ставите. Преохлаждането отслабва имунната система и на този фон се активират ставните възпаления – артритът.

Студът влошава кръвоснабдяването на ставния хрущял и състоянието на артрозата. А лошото кръвообращение ускорява разрушаването на ставния хрущял и деформацията на ставите, посочва вестник "Монитор".

Вижте още: 10 начина да повишим имунитета си

Топлите обувки, чорапи и облекло могат да предпазят от активиране на артрита и артрозата, но не по-малко важни са редовните физически упражнения, правилното хранене, което включва богати на омега-3 мастни киселини – морски риби, ленено семе, продукти със сяра (яйца, бобови растения, зеле, ряпа). Сярата е необходима за възстановяване на хрущялите.

Помага и билковият чай. Смесват се по 50 гр листа от бреза, кора от върба, бъзов цвят, цвят блатен тъжник, стрък трицветна теменуга и се разбъркат добре. Една супена лъжица от сместа се залива със 150 мл вряла вода и се запарва 10 минути. Чаят се прецежда и се изпиват по 2-3 чаши дневно от този чай.Добави коментар