Стрептококите

177
Стрептококите

Атакуват ни при намалена резистентност на организма

Стрептококите са бактерии, чиято група включва над 40 вида. Някои от тях са част от нормалната човешка флора, други причиняват сериозни инфекции. Те обитават устната кухина, чревния тракт и женското влагалище. Стрептококите се развиват при температура от 10 до 45 градуса.

Тъй като повечето от нас са носители на стрептококите, се разболяват само тези, които имат намалена резистетност на организма- най-честа тяхна жертва стават децата. Различните бактерии от групата причиняват синуити, отити, менингити, пневмония, ангина, скарлатина и дори кариеси и целулит.Стрептококите се делят на две групи - А и В. Тези от първата група много рядко причиняват инфекции при новородени. Възможно е наличието им в гърлен секрет без това да предизвиква заболяване.

Стрептококите от група В спадат към нормалната човешка флора на дихателните пътища, стомашно-чревния тракт и женските гениталии. Те са налице дори и при новородените бебета - най-често в ушите, пъпа и гърлата им.

Инфекциите, причинени от стрептококите, се лекуват с антибиотици. Повечето от тях са много чувствителни на пеницилин. При съмнение за стрептококи задължително се прави микробиологично изследване на секрет, за да се определи точният антибиотик, от който ще се повлияя стрептококът.Коментари

Коментар: 1
rnYKJmnFvsY

7w8zIm I appreciate you sharing this blog post. Really Great.

Този коментар е цензуриран!
Ако искаш да го прочетеш натисни ТУК.


  • 1

Добави коментар