Столична община купува още ваксини срещу хепатит А

55
Столична община купува още ваксини срещу хепатит А

Поръчани са още 300 дози за най-малките

Още ваксини ще бъдат купени от Столичната община за овладяване на заразата от Хепатит А в няколко квартала на София. Както вече ви съобщихме, притеснени родители сигнализираха за недостиг на ваксините при личните лекари. Най-много са случаите на заразени с хепатит А в кварталите „Красна поляна” и „Факултета”.

Във „Факултета” са имунизирани 250 деца, поръчали са и още ваксини. Съмненията са, че към този квартал са насочени повечето налични препарати срещу заболяването. На склад все още има 60 ваксини за деца и 170 за възрастни. Общината е поръчала още 300 дози за най-малките.

„Очакваме през следващите няколко дни да пристигнат. Ние ги предоставяме на РЗИ и чрез личните лекари търсят децата, които са били в контакт с болни деца”, обясни зам.-кметът на София Дончо Барбалов за bTV. Освен ваксините, от общината ще купят и дезинфектанти за всички училища и детски градини в засегнатите райони.

Хепатит А болестта на мръсните ръце. Така че лекарите съветват като най-успешна мярка в превенцията срещу болестта спазването на висока лична хигиена.

Добави коментар