Старица на 16 години

168
Старица на 16 години

Момиче се състарява преди да е достигнало зрелостта си

Тийнейджърката Катя Неженцeва живее в истински ужас вече 16 години. Родителите й усетили, че нещо с детенцето не е наред, още докато било бебе.

Оказало се, че едновременно с порастването Катя чудовищно бързо търпи обратно развитие, т.е. остарява, преди да е достигнала зрелостта си. На 16-годишна възраст вече имала лице на старица, пише novini.bg.

Катя се опитвала да иронизира ситуацията – вижте какъв уникат съм, като мен в света има само още 20! Но в действителност вътре в себе си желаела нещо простичко и невъзможно: когато погледне в огледалото, да види не 60-годишна баба, а момичешко лице. Може би не на 16, но и на не повече от 25-30 години.Още от едногодишната си възраст Катя ходи по лекари. С майка й са обиколили почти цяла Русия и не намерили помощ отникъде. Най-накрая в московска клиника се съгласили да направят пластична операция на момичето: това не лекува страданието й, което е на генетична основа, но би й позволила да се чувства по-комфортно сред съучениците си.

По настояване на депутат, който решил да плати за операцията, пластиката била направена не в Москва, а в Омск. И за жалост не дала очаквания резултат. След нея Катя отново е старица, само че с по-свежа визия.

Кошмар от подобен род преживя и млада виетнамка, която се състари буквално за седмица след алергична реакция срещу храна. Вместо на 26 години, каквато е истинската й възраст, сега тя изглежда на 75. В този случай медицината вероятно ще намери някакво решение, но и това е съмнително.Добави коментар