Стъпки към непробиваем имунитет

189
Стъпки към непробиваем имунитет

Някои основни храни, които гонят болестите

Вече е септември. И макар че първият месец, съдържащ „р” в името си, ни приветства с две приятно топли седмици, времето започна да захлажда. С падането на температурите трябва да помислим за укрепването на имунитета. Здравословното меню е основен компонент в изграждането на силен имунитет, посочва вестник "Монитор".

1.Тиквата е първото ни сезонно предложение, с което може да разнообразите менюто си. С нейна помощ ще можете да добавите към менюто си прилична порция полезни мазнини, витамини и минерали. Тиквените семки пък могат да се превърнат в приятна и полезна междинна закуска или в перфектна добавка към дневната порция сала.

2.Чесънът е пръв приятел на здравия организъм. Може би сте запознати с това, че той е известен като натурален антибиотик. Няколко сурови скилидки дневно могат да предотвратят посещение при личния лекар или да спомогнат за по-бързото оздравяване, ако настинката вече е налице. Чесънът съдържа освен мощни антиоксиданти и веществото алицин, което подпомага елиминирането на вредните бактерии и вируси.

3. Лукът е друг ароматен другар на силния имунитет. Кверцетинът, който се съдържа в него, прави имунната защита по-устойчива на бактериалните инфекции и вируси. И това са само една малка част от полезните свойства на този зеленчук. Лукът спомага също така укрепването на костите и ставите, указва благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система.

Вижте още: 9 прости неща, които правят детето здраво

4. Зелен чай. За тази магическа отвара може да се кажат три неща – антиоксиданти, антиоксиданти и пак антиоксиданти. Тази напитка също като лука и чесъна указва редица положителни действия върху организма. Полезните вещества, които съдържа зеленият чай, подпомагат значително имунната защита. Специалистите съветват да пием приблизително 4-5 чаша дневно. Чаят освен, че спомага за поддържането на отлично здраве и елегантна фигура, е и начин да разнообразим приема на течности.

5. Джинджифил. Този корен е истинска здравословна бомба и включването му в менюто е абсолютна необходимост. Може да го пиете на чай, да го хапвате, да го добавите на резенчета във водата си или в чаша зелен чай. Джинджифилът стимулира кръвообращението и подпомага детоксикацията на организма.

6. Ехинацея. Освен чрез храната и напитките, които приемаме, можем да усилим имунната си защита и чрез редица природни добавки. Една от тях е ехинацеята. Тя предотвратява развитието на вредни микроорганизми в тялото.

7. Прополисът е друг естествен имуностимулатор. Най-ценен е заради антибактериалното си действие. Изключително богат е на витамини, аминокиселини и биофлавоноиди. Ефективно елиминира редица вируси, гъбички и бактерии.Добави коментар