Срещу пролетна умора

58
Срещу пролетна умора

Все повече хора се обръщат към хомеопатията

Температурите тръгнаха нагоре и темата за пролетната умора отново става актуална. Един от все по-предпочитаните методи за справяне с проблема е хомеопатията. Външните причини за пролетната умора са свързани с мрачното и влажно време.

Липсата на витамини и минерали в храната през зимните месеци оказва влияние на организма отвътре. Не всички хора изпитват умора в пролетния сезон. Децата също не стават жертва на промяната на климатичните условия, посочва ТВ7.

Популярен метод за справяне с пролетната умора дава хомеопатията. Хомеопатичното лечение възниква през 18 век. Един от основните принципи на хомеопатията е лечението на симптомите с вещества, които при здрав човек биха предизвикали същите симптоми.Можем да се справим и сами с пролетната умора, ако спазваме някои прости съвети на хомеопатите. Преди да си легнем да отделим време за ароматна топла вана или душ, да поставим ароматни плодови кори в спалнята, да почетем любима книга или да заспим под звуците на успокояваща музика, да избягваме силния шум и да спим поне 7-8 часа.

А сутрин трябва да забравим за излежаването в леглото, вместо мазна закуска - да хапнем плодове, да заменим кафето с чай и да намерим спорт, който ни допада.

Пролетната умора трае от две до три седмици.Добави коментар