Сребърна вода вместо антибиотик

697
Сребърна вода вместо антибиотик

Среброто убива много повече микроби, отколкото другите метал

През последната година във все повече магазини за биохрани се появява артикул, който мнозина смятат за отживелица - сребърната вода. Оказва се обаче, че в шишенцата, заредени с лечебните йони на среброто, се крие панацея за куп болести, пише вестник "Новинар".

През 70-те години сребърната вода беше напълно отречена от медицината, като мнозина специалисти се усъмниха в широкоспектърните й свойства и даже нарекоха лечителите, които я използват, шарлатани. Холистичните лекари обаче продължиха да я използват като средство против акне, грипове, настинки, кожни проблеми. Те я препоръчват за дезинфекция на плодове и зеленчуци, че дори и на хладилника.

Вместо антибиотик

Съвременни изследвания показват, че среброто убива много повече микроби, отколкото другите метали. Причината - йоните му имат способността да проникват по-бързо в клетките. Обвивката на малките микроорганизми абсорбира среброто, то блокира бактериите и реално прекратява преноса на кислород. Така за кратко време убива микробите.

Действието на среброто зависи от концентрацията му, която се измерва в mg/l (милиграм на литър). Колкото по-висока е концентрацията, толкова по-бързо и силно е действието. Например сребърна вода с концентрация 0.05 милиграма унищожава микробите за 5 минути, с концентрация 0.2 милиграма – за 2 минути, с концентрация 1.0 милиграма – почти веднага.

В съвременната медицина сребърната вода често се използва вместо антибиотик. Лекарите споделят, че много микроорганизми, които причиняват грипове и кожни проблеми, са добили резистентност към класическите антибиотици. Това обаче не може да се случи към среброто - просто защото бактериите не могат да го разпознаят - то на практика директно ги унищожава.При ангина и миризливи крака

Сребърната вода има силно лечебен ефект при ангина, гинекологични проблеми, настинка, дизентерия, екземи и лишеи, възпаление на бъбреците, язви и много други. Течността има магичен ефект и при гъбички на краката - напръскани сутрин, крачетата ухаят добре чак до вечерта. Просто среброто убива всички микроорганизми по кожата.

Същото е действието му и като антиперспирант. Ако напръскате сутрин областта под мишниците, миризмата на пот ще изчезне. Холистичните лекари даже препоръчват среброто да се използва като вода за гладене на бельото. Сипете в ютията малко сребърна вода и изгладете фланелките и слиповете - те никога няма да носят вредни микроби и при потене няма да ухаят неприятно.

Изчистете зарзавата

Най-добрата дезинфекция на хладилника се прави със сребърна вода, смятат специалистите. След почистване вътрешните повърхности се напръскват с помощта на пулверизатор със сребърна вода. Някои хранителни продукти също могат да се обработват със сребърния разтвор.

Месо, риба, колбаси и други нетрайни продукти се напръскват с помощта на пулверизатор със сребърна вода, стават много по-трайни и се развалят по-бавно. Ако искате да почистите плодовете и зеленчуците пък - много е лесно - накиснете ги в сребърна вода за 5 минути и те ще са напълно годни за ядене.Добави коментар