Спасиха бебе без анус

895
Спасиха бебе без анус

То се родило и без хранопровод

Животът на родено без анус и хранопровод момченце бе спасен от лекарите от Клиниката по детска хирургия към УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив. Детето е било прието в клиниката буквално няколко часа след раждането си.

Било е под грижите на медиците в здравното заведение месец и половина и само преди дни било изписано да се прибира у дома в добро здравословно състояние. Това съобщи началникът на Клиниката по детска хирургия проф. д-р Пенка Стефанова за вестник "Монитор".

„Изписахме го живо и здраво, когато стана на месец и половина. Приехме го в клиниката новородено, буквално на часове беше”, казва проф.д-р Стефанова. Екипът хирурзи от клиниката е оперирал малчугана, като е моделирал така хранопровода на детенцето, че то да може да се храни.

На бебето е бил изведен и временен противоестествен анус, така че момченцето да може да се изхожда. След като детето наедрее до около 6-7 килограма, отново ще бъде оперирано, обясниха от Клиниката по детска хирургия. Момченцето е било чакано и желано дете в семейството си, а майката го гледала много хубаво, я похвалиха медиците от клиниката. Добави коментар