Сладкишите и окосмяването

100
Сладкишите и окосмяването

Къде е връзката?

Жените, които обичат да си похапват сладки неща, са заплашени от нежелано окосмяване. До този неочакван извод стигна група американски учени.

Всеки десети страда от нежелано окосмяване на лицето или по тялото, което оказва негативно влияние върху външния вид, като цяло. Представителките на прекрасния пол са особено обезпокоени от неговата поява. Но малцина се досещат на какво се дължи това.

За някои определени раси е характерно по-буйното окосмяване. Така например хората от Средиземноморието са по-окосмени от тези с черен цвят на кожата. Но съществуват и други фактори, които нямат никакво отношение към произхода.Тортите и сладкишите, съдържащи големи количества рафинирани въглехидрати, могат не само да ви прибавят някой и друг излишен килограм към фигурата, но и да причинят нежелано окосмяване, предупреждава БГНЕС.

Сладките тестени изделия имат висок гликемичен индекс. При постоянната консумация на торти, сладкиши и кексове хормонът инсулин, който регулира нивото на кръвната захар, става все по-малко ефективен. Налага се организмът да го произвежда в по-големи количества.

Именно това условие е главната причина за появата на излишното окосмяване. Друг разпространен симптом – високото ниво на мъжки хормони в женския организъм, което също води до окосмяване.Добави коментар