Симптоми на захарния диабет при децата

1916
Симптоми на захарния диабет при децата

Препоръчително е заболяването да бъде прихванато в самото начало

Захарният диабет е заболяване, което застрашава живота на детето, въпреки че в наши дни лекарите успяват да контролират състоянието.

Никога не е излишно да сме запознати със симптомите му. Поради това днес ще разгледаме някои от най-типичните признаци, че здравословното състояние на детето е влошено. Вероятно става дума за захарен диабет.

1/ Постоянна жажда

Захарта „изкарва“ течностите от тъканите и поради това детето изпитва потребност често да пие вода.

2/ Често ходи до тоалетната по малка нужда

Това е сред първите признаци, че нещо не е наред.

3/ Има пелена пред очите

Отново заради свойството на захарта да „изпива“ водата от тъканите. Дори може да забележите, че детето започва да има проблеми със зрението.

4/ Резки промени в настроението

Детето става раздразнително изведнъж? Без никакъв повод? Това може да е признак, който не бива да игнорирате. Консултирайте се с педиатър и ендокринолог.

5/ Отслабване

Детето забележимо и рязко отслабва.


6/ Постоянен глад и умора

При диабет организмът изпитва липса на инсулин, който се доставя от захарта (източник на енергия). Оттук идва усещането за умора и силен глад.

7/ Обриви по кожата и сърбеж

Това може да бъде един от първите признаци на диабет. Кръвта циркулира лошо по кръвоносните съдове. Като резулат кожата се дехидратира, става суха и хиперчувствителна.

Ако ви тревожи някой от тези признаци, не се колебайте да се консултирате възможно най-скоро с лекаря. Той ще препоръча анализи и ще разработи тактика за борба с болестта.Добави коментар