Ще преборим рака до 2050 г.

95
Ще преборим рака до 2050 г.

Благодарение на развитието на медицината

Британски учени прогнозират, че към 2050 година хората ще спрат да умират от рак. Този резултат ще бъде постигнат благодарение на развитието на медицината, създаването на нови лекарства и технологии за лечението на онкологичните заболявания.

Отделно от това голямо внимание ще се отделя на профилактиката срещу рака. При това става дума не само за здравословен начин на живот, но и за лекарствата. Например, аспиринът е способен да намали развитието на рака.

Вижте още: 10 неща, които може да направите, за да се предпазите от рак

Коментира Джек Кузик, авторът на прогнозата: "Отскоро предписвам на пациентите над 40-годишна възраст аспирин като профилактика на раковите тумори. Става дума за малки дози. Това ще позволи да се избегне развитието на раковите клетки в организма на човека в най-уязвимия му период - от 50 до 65 години".

Известно е още, че аспиринът предотвратява болести на сърцето и инсулти, посочва БГНЕС. Приемането на аспирин в малки дози в продължение на 15 години гарантира спад на риска от болести със 7-9%, а на риска от преждевременна смърт с 4% процента.Добави коментар