Шестмесечно бебе се лекува от COVID-19

644
Шестмесечно бебе се лекува от COVID-19

Родителите разпространиха фотография от болницата, за да насърчат социалната изолация

Шестмесечно бебе се лекува в болница с коронавирус, съобщиха родителите му. Ерин Бейтс, от Бъри, Голям Манчестър, е приета в детската болница Alder Hey в Ливърпул с проблеми със сърцето и дихателните пътища.

29-годишната й майка Ема Бейтс заяви, че е била разбита, след като в петък пробата на Ерин е била положителна за Covid-19. Съпругът й Уейн каза, че състоянието на Ерин е стабилно, но той е разстроен, че хората не приемат вируса "сериозно". Семейството пусна снимка на Ерин в болница, за да насърчи хората да следват правила за социално дистанциране.

„Хората все още не приемат това огнище насериозно и това ме разстройва. Приемам го лично.", гневен е 32-годишният Бейтс, който се е самоизолирал вкъщи, докато съпругата му е с Ерин. "Персоналът на болницата беше невероятен. Хората трябва да стоят вкъщи и да се пазят", призовава бащата. Госпожа Бейтс се притеснява, че може да се раздели с Ерин, ако сама хване Covid-19.

„Ако покажа някакви симптоми, тогава ще бъда откарана в друга болница и Ерин ще бъде тук сама. Ако нещата се влошат, нашето момиченце може остане само, когато се нуждае от мама и татко си до себе си. Това разбива сърцето ми", казва майката. Ерин има редица медицински проблеми от раждането си. Претърпяла е операция на сърце през декември, когато се е наложило да бъде интубирана.


Добави коментар