Седем смъртни гряха

133
Седем смъртни гряха

Които вършим всеки ден

Ежедневно вземате душ? Плакнете устата си след миене на зъби? Много от нашите хигиенни навици всъщност са дяволски вредни, пише Daily Mail.

Както твърди дерматологът от лондонската клиника Cranley Ник Лоу, „повечето хора се мият твърде често". Горещата вода, съчетана с твърд сапун, може да лиши кожата ви от мазнини, а това, от своя страна, води до сухота, ранички и даже инфекции. Повечето от нас всъщност нямат нужда от душ всеки ден.

Осем часа сън на нощ? Нищо чудно, ако следвайки установеното преди стотина години правило, се будите с усещането за умора. Според Джим Хорн - професор от университета Лафборо, разпространеното мнение, че е лошо да се събудите посред нощ, е мит. Преди стотина години все още практиката е била сънят да се дели на няколко сегменти, а 15-минутната следобедна дрямка спокойно замества час вечерен сън.

Стоматологът Фил Стемър пък обяснява, че практиката да отмиете пастата за зъби след измиване е напълно погрешна - заедно с водата измивате и флуоридното покритие на пастата. Необходимо е да изчакате половин час.

Практиката да миете зъбите си след ядене също е по-скоро вредна - след хранене зъбният емайл временно „омеква" и трябва да му дадете време да се върне в естественото състояние, което означава - още половин час отлагане на миенето.

Израелски учени пък публикуваха в Digestive Diseases and Sciences изследване... за вредата от тоалетната чиния. Според тях положението на тялото на тоалетната чиния не било естествено, а това водело до риск от редица заболявания.

Който чисти, вдига кръвно- това е в общи линии изводът на щатски екип учени, провели изследване сред 100 работещи мъже и жени. Те установили, че хората, които поемат по-голямата част от домашните задължения, по-често страдат от проблеми с високото кръвно налягане. Испанските им колеги пък допълват, че битовата химия повишава риска от астма.

Директорът на Обществото за управление на стреса Нейл шах пък ни упреква... в неправилно дишане. Повечето от нас злоупотребяват с гръдното дишане, в резултат на което в долната част на дробовете въздухът „застоява". Правилното дишане е коремно, равномерно, с 12-20 вдишвания в минута и кратка пауза между вдишване и издишване, пише profit.bg.

Давате ли си малко почивка след хранене? Грешно - така вашият организъм преработва храната в мазнини. Според Клер Макеливи не е проблем да вечеряте дори и по-късно, ако след това направите 20-минутна разходка.Коментари

Коментар: 1

хьхьхь аз какво си помислих то за ккаво било

Този коментар е цензуриран!
Ако искаш да го прочетеш натисни ТУК.


  • 1

Добави коментар