С ябълки срещу цигарите

112
С ябълки срещу цигарите

Хрупкавите плодове и зеленчуци ни помагат да ги откажем

Хрупкавите плодове и зеленчуци, като ябълки и моркови, помагат срещу тютюнопушенето, показват резултатите от ново изследване.

Пушенето причинява непоправима вреда на здравето, съкращава живота и увеличава риска от рак и заболявания на дихателната система. Кожата става по-набръчкана, зъбите по-тъмни, но дори да знаят това, хората продължават да пушат.

Плодовете и зеленчуците могат да ви помогнат да спрете да вредите на себе си и по-специално хрупкавите храни, като ябълки, моркови и ядки. Диета, която включва изброените хранителни продукти, може да ви помогне много да се откажете от вредния навик. Плодовете и зеленчуците дават чувство за ситост, а както знаете, чувството за глад е една от причините да запалите цигара.

Червеното месо и алкохолът имат обратния ефект – карат ви да пушите. Затова пробвайте дневна диета от сирене и домат на закуска, печени картофи на обяд и ябълки винаги, когато ви се допуши. Ще забележите колко по-малко цигари сте изпушили за деня, съветва БГНЕС.Добави коментар