С какво можем да заменим скъпия джинджифил?

557
С какво можем да заменим скъпия джинджифил?

Вероятността от заболяване може да бъде занижена основно от вкарването в организма на летливи вещества

На пазара има продукти, които могат да се използват за заместване на по-скъпия тези дни джинджифил, за да се прави профилактика срещу коронавирусната инфекция и да се повиши имунитетът, съобщава Ивана Голомеева - специалист по диететика и хранене.

Вероятността от заболяване може да бъде занижена основно от вкарването в организма на летливи вещества (наричани още фитонциди). „Летливите биологично активни вещества - етери - обикновено се свързват с горчив, остър и пикантен вкус. Те унищожават вирусите “, казва специалистката. Според нея има много фитонциди не само в джинджифила, но също и в лука, чесъна, репичките, зелето.

В епидемична ситуация ще бъдат полезни и продуктите с противовъзпалителен ефект, които помагат да се намали прекомерната реакция на имунната система към вируса. Това свойство например имат куркумата и горските плодове: касис, черни и червени боровинки, малини, посочва вестник Стандарт.

Третата група здравословни храни са тези, които съдържат антиоксиданти - вещества, защитаващи клетките. Те практически отсъстват в джинджифила, но от тях има много в куркумата, а освен това те присъстват в яркоцветни зеленчуци, като доматите и червените чушки.

Добави коментар