Рядък случай в Майчин дом

224
Рядък случай в Майчин дом

С успешен край

Много рядък медицински случай разрешиха успешно в Университетската АГ болница "Майчин дом", съобщиха от здравното заведение.

По спешност в болницата е приета 34-годишната родилка в 30-та гестационна седмица с изтекли околоплодни води. При прегледа се установява, че жената има наличие на туморна маса с диаметър 15 см в горната част на влагалището.

Веднага се пристъпва към родоразрешение с Цезарово сечение. Екипът, участвал в операцията, е с ръководител началникът на Родилна клиника проф. Ангел Димитров, д-р Фръндева, д-р Нашар, анестезиолози д-р Гергова, д-р Монов и акушерката Стойчков.

По време на секциото и екстрахирането (изстъргването) на миомния възел, изхождащ изцяло от задната устна на маточната шийка, проф. Димитров установява, че е нарушена целостта на горната част на влагалището и шийката на матката.

Екипът успява да възстанови целостта им при умерена кръвозагуба и да извади бебето – момче с тегло 850 гр. То е недоносено и хипотрофично, отговарящо по развитие на 25-та гестационна седмица. Най-вероятно туморът е причина за ненарастване на плода, коментира проф. Димитров.

След активна реанимация детето е стабилизирано, но остава за по-нататъшно лечение в интензивното отделение на Неонатологичната клиника на "Майчин дом", съобщи БГНЕС.Добави коментар