Родители срещу болница

56
Родители срещу болница

Не искат да приемат децата им за лечение

Родители от Пловдив се вдигнаха на бунт. Те протестират срещу отказа на най-голямата болница в града - Университетската "Свети Георги", да приеме за лечение децата им в Клиниката по детска хирургия.

Обяснението за масовото връщане на малките пациенти са нови правила за прием, наложени отскоро от Здравната каса, посочва Нова телевизия.

Стоилка Карнъкова е майка на 7-годишно момченце, на което му предстои 7-мата операция в Клиниката по детска хирургия. Досега всичките са били извършени в нея, но за последната получили отказ.

Освен сина й, клиниката върнала и деца, на които трябвало да бъдат извършени лицево-челюстни операции, премахване на хемангиоми, както и с различни изгаряния по тялото.

Лекарите обяснили, че Здравната каса им забранила да извършват вече тези хирургични интервенции, но и не знаели накъде сега да насочат пациентите.

Ръководството на болницата обясни, че има спуснати указания от Здравната каса част от животоспасяващите операции на деца да се извършват не в Детската хирургия, както е било 50-години досега, а в други клиники.

Ако до сега специалистите са идвали в клиниката, за да оперират деца с различни проблеми, то с новата разпоредба семействата ще бъдат принудени да пътуват и до други градове. За това родителите се готвят с жива верига да блокират болницата.Добави коментар