Родители против ваксините

124
Родители против ваксините

Страничните ефекти срещу опасните болести

Нова мода сред родителите. Много семейства не ваксинират децата си заради страх от усложнения след имунизацията.

Всяка една от ваксините може да даде страничен ефект, признават специалистите. С факта обаче не трябва да се злоупотребява.

Последиците от страничните ефекти са несъпоставимо по-малки от последиците, които би причинила липсата на имунизации, предупреждава bTV.„Само преди 5-6 години в Украйна, в Беларус, в Русия след един такъв срив на имунизациите на базата на това, че не е демократично да бъдат задължителни, се разгоря една жестока дифтерийна епидемия, в която загинаха стотици деца, родители и здравни работници”, разказва д-р Ангел Кунчев.

Според член 58 на Закона за здравето за предпазване на гражданите от заразни болести се правят задължителни имунизации. Ако няма задължителните ваксини, детето няма право да посещава детска градина и ясла.

Въпреки правилата, някои родители намират начин да заобиколят закона. Специалистите са категорични, че родителите, които не ваксинират децата си, ги превръщат в потенциална заплаха за хора с отслабен имунитет.Коментари

Коментар: 1
Ваксините

Много си противоречат специалистите, като казват че неваксинираните са заплаха за тези с отслабен имунитет, защото точно тези умират при ваксинации. Така, че за кого са заплаха, освен за джоба на фармацевтите.


  • 1

Добави коментар