Разследват смъртта на бебе

82
Разследват смъртта на бебе

Отказали му спешна помощ

Полицията в Пловдив разследва смъртта на момченце на година и половина. Детето е починало вчера сутринта, след като два пъти е върнато от спешен кабинет за домашно лечение. Информацията потвърди пред Дарик радио и общинският съветник Бранимир Иванов.

В понеделник бебето е откарано в спешното детско отделение на Университетската болница, като са му предписани антибиотици. Състоянието му обаче се влошило и неговите близки отново го завели в същото отделение.

Вторият път дори е отказана спешна помощ, разказа чичото Синан Камбер. По думите му на следващия ден детенцето изпада в кома и постъпва в Първа градска болница, където е починало в сряда сутринта.

Родителите на детето са в затвор в Германия и то се отглежда от роднини на бащата. Бебето е върнато в България с временен паспорт. Близките смятат, че това е причина лекарите да не приемат за лечение момчето.

Те обясниха, че е постъпило в сряда в общинската болница „Свети Мина" с представен акт за раждане на друго детенце на същата възраст.Добави коментар