Разходка срещу вируси

108
Разходка срещу вируси

Спасяват ни и правилният режим на хранене и обличане

Имунопрофилактиката, правилният режим на хранене и обличане, разходките на открито са начините за предпазване от вирусите и настинките през есента и зимата. Това заяви д-р Асен Меджидиев, специалист УНГ в "Пирогов".

Той препоръча при болно гърло да не се приемат горещи течности и студени напитки и да се овлажни въздухът в стаята. Ако до два дни болката се запази, непременно трябва да се отиде на лекар. До вадене на третата сливица се достига, когато тя започне да запълва кухината повече от две трети и започне да причинява отити.

Всички сливици се премахват при наличие на стрептококи. Операцията се прави с пълна упойка, за да не се травмира детето, а и за да се почисти мястото качествено. Така възможността за повторна поява на трета сливица се свежда до минимум, посочи лекарят пред ТВ7.

Лекарите обаче трябва да направят всичко възможно, за да спасят тази естествена преграда срещу вирусите. При настинка и ангина те трябва да направят най-напред изследване за изолиране на бактериалния причинител, за да изпишат най-подходящия антибиотик.Добави коментар