Разбиха мита за връзката между рака и сутиена

202
Разбиха мита за връзката между рака и сутиена

Без повече излишен стрес, моля!

По-рано се предполагаше, че нивото на заболеваемост на рак на ммлечните жлези в развитите страни е по-висо, отколкото в развиващите се, именно заради практиката да се носи сутиен.

В ново изследване се твърди нещо друго. В него са взели участие повече от хиляда жени, заболели от различни видове рак на млечната жлеза. Контролната група се състояла от 469 здрави жени. Възрастта на всички участнички била между 55 и 74 години.

Ръкопляскане сваля сутиена

Всяка жена предоставила информация за семейната си анамнеза, на наличието на деца, а също така разказала как е носила сутиени през целия си живот – на каква възраст е започнала да носи, какъв размер чашка е носила, какви модели и носила и по-колко време на ден.

Изследването показало, че няма никаква връзка между носенето на сутиен и риска от развитие на рак на гърдата.

Междувременно учени заяви, че в основа на ново лекарство за лечение на онкологични заболявания ще се превърне зеленият чай.

Кахетините, които присъстват в състава на този чай, повлияяват силно заболяванието. Те представляват органични и напълно безопасни вещества, способни да понижат нивото на интоксикация на организма. В зеления чай съдържанието на кафетини е много високо.

Сутиен за 10 млн. долара

Според ръководителите на изследването, съчетаването на лекарства на основата на зелен чай с традиционните методи за лечение на рак ще позволи да се ускори оздравителният процес и да се намалят страничните ефекти след лъчева терапия.

Най-известните сутиениДобави коментар