Растението на безсмъртието

171
Растението на безсмъртието

Вижте ползите от чудотворното алое

Алоето прилича на кактус, но принадлежи към семейство лилиеви, към което спадат и лукът, чесънът и аспержите. Тревисто растение е, с дебели, сочни листа и от центъра му обикновено излизат цветове, които най-често са жълто-червени. Расте в Куба, Мексико, Бразилия, Африка и Канарските острови. Изключително устойчиво е и представлява 96% вода.

Макар че съществуват повече от 300 вида алое, само 2 вида се използват за лечебни цели - Aloe Vera и по-рядко Aloe Ferox Miller. Наричат го растението на безсмъртието и се смята, че е еликсир за дълъг живот. Вижте ползите от чудотворното алое:

За щитовидната жлеза

Често се сочи като надежден природен лек при възли или кисти на щитовидната жлеза, посочва Дарик радио. Приготвя се в домашни условия: 20 листа алое се нарязват на ситно, добавят се половин литър червено вино и половин килограм мед. Сместа се вари на водна баня с две лъжици суха билка ранилист за половин час. Прецежда се и се оставя в хладилника. Приемат се по три супени лъжици на ден преди хранене.При цистит

Един добър вариант за постигането на оздравителен ефект при цистит е нектарът от алое вера с червени боровинки и ябълки. При тази комбинация червените боровинки подтискат растежа на патогенните микроорганизми, които причиняват възпаление на отделителната система.

При акне

Специалисти препъръчват при акне и мазна кожа два пъти дневно лицето да се маже с натурален гел или сок, който се извлича от прясно отрязано листо от алое.

При язва

Твърди се, че продуктите с алое вера успокояват и неутрализират възпалението и насърчават регенерацията на тъканите.Добави коментар