Провитозачатъчни = глаукома

104
Провитозачатъчни = глаукома

Противозачатъчните таблетки може да навредят на зрението

Учени от Сан Франциско установиха, че противозачатъчните таблетки може да навредят на зрението. Откритието им е плод на дългогодишни изследвания, по време на които се е правил медицински анализ на жени, използвали противозачатъчни таблетки, уточнява специализираният портал sex-news.ru.

Оказало се, че женският хормон естроген може да доведе до увеличаване на вътрешноочното налягане, което на свой ред може да стане причина за развитието на глаукома, съобщи БГНЕС.

Изследователска група установи, че проблеми със зрението имат жени, които са приемали противозачатъчни средства повече от три години. Затова специалистите препоръчват на дамите, които смятат да прибягнат до конрацептивите, да се обърнат към офтамолог. Използването на каквито и да е противозачатъчни средства трябва да става само с разрешение на лекар.

Експертите препоръчват също жените внимателно да се запознаят с инструкциите за оралните контрацептиви. Особено внимание следва да се обръща върху страничните ефекти на всяко противозачатъчно средство.Добави коментар