Пролетта се задава: Детоксикираме тялото

271
Пролетта се задава: Детоксикираме тялото

Навън се затопля и е време да се погрижим за добрата форма

Никакви изтощаващи диети или скъпоструващи спа процедури – днес ще ви предложим простички и ефективни начини за детоксикиране на организма.

Сезонната детоксикация е доказан начин за прочистване на организма от токсини, ускопяване на обманата на веществата и подобряване на общото здравословно състояние. Спазвайте тези прости правила и задължително ще почувствате положителен резултат.

1/ Намалете консумацията на захар
Преди всичко започнете с намаляване на количеството на приеманата захар. Това се касае и за меда, както и изкуствени подсладители.
Когато консумирате прекалено много захар, тялото изработва повече инсулин – това натоварва панкреаса. В дългосрочен план навикът ви става причина за хронична умора, диабет и натрупване на излишни килограми.

2/ Започнете с вода
Не забравяйте всяка сутрин да изпивате чаша вода със сок от половин лимон. Този плод активира храносмилателната система и стартира процеса на извеждане на токсините от тялото.

3/ Движете се
Редовните упражнения стимулират кръвообращението и лимфната система. Спорт, танци, йога – всички те подобряват храносмилането, намаляват напрежението, отразяват се положително върху ставите и укрепват тялото.4/ Много чай
Той съдържа антиоксиданти, но също така и зарежда с енергия. Това означава, че ще сте по-малко склонни към преяждане и консумарите на вредни храни.5/ Натурална храна
Задължително в менюто ви трябва да има плодове и зеленчуци с различни цветове, а също така пълнозърнести храни, бобови култури, ядки и семена.6/ Свеж въздух и прочистване
Винаги оставяйте прозореца отворен в режим проветтряване. За жалост повечето живеем в замърсени градове, но има решение и за този проблем – прочиствайте организма си чрез промиване на носа със солен разтвор. Така ще се избавите от инфекции.

7/ Сауна

Редовното посещаване на сауна или баня е най-добрата детоксикация, известна от древни времена. Тя извежда през кожата много токсини.

8/ Едно смути на ден
Заменете едно хранене с прием на плодово смути. Пробвайте различни репецти – все ще се намери такава, която да е по ваш вкус и да ви засища.Добави коментар