Пробутват ни парено сирене вместо кашкавал

134
Пробутват ни парено сирене вместо кашкавал

Производителите не твърдят, че продават кашкавал и по тази причина не могат да бъдат наказани

Кашкавал на съмнителна цена с неизвестен произход се продава по магазините у нас. Става въпрос за парено сирене, чието производство е много по-евтино като технология, отколкото необходимото за приготвяне на истински кашкавал, каза за Bulgaria ON AIR Симеон Присадашки от Асоциацията на млекопреработвателите.

Според него в този продукт се правела подмяна на наименованието и строго определената технология за производство на кашкавал, който има минимум 40 дни срок на зреене.

"Не е много ясно какво точно ни пробутват, но явно не е кашкавал. Касае се за поредната измама", смята и микробиологът Сергей Иванов от Асоциация "Активни потребители", съобщава вестник Стандарт.

Той уточни, че производителите не твърдят, че продават кашкавал и по тази причина не могат да бъдат наказани. Но според "Активни потребители" имало подвеждане на производителите, което е измама. Присадашки и Иванов са на мнение, че вероятно има растителни протеини в съмнителния кашкавал. Според тях държавният контрол бездействал, което е във вреда и на производителите и на потребителите.

Добави коментар